علل و راهکارهای جلوگیری از جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد

علل و راهکارهای جلوگیری از جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد

علل و راهکارهای جلوگیری از جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد


در سال های اخیر و همگام با پیشرفت دانش بشری در مسائل مربوط به زیبایی، افراد از این امکانات استقبال کرده. همچنین برای از بین بردن موهای زائد بدن از روش لیزر به عنوان روشی ایمن و دائمی بهره می گیرند. این روزها استفاده از روش لیزر برای از بین بردن موهای زائد نسبت به دیگر روش ها طرفداران بیشتری دارد. چرا که لیزر تنها روش برای از بین بردن موهای زائد بدن به صورت دائمی می باشد. همچنین مشاهده می کنیم که بسیاری از افراد افزون بر لیزر موهای زائد بدن برای داشتن پوستی یکنواخت، زیبا و شاداب از دیگر روش های زیبایی پوست و مو مانند هایفوتراپی و جوان سازی، فیشال صورت و یا حتی لیفت ابرو با بوتاکس و … بهره می گیرند.

 

استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای زائد بدن:

در مورد لیزر به طور خلاصه می توان گفت که لیزر پرتویی نوری با ویژگی های فیزیکی خاص می باشد. که امروزه در پزشکی کاربرد فراوانی دارد. همچنین لیزر دانش و فناوری است که در زمینه های مختلف به کمک بشر آمده است و برای انجام امور بسیاری، با توجه به کاربرد آن بهینه شده است. چنان چه که می دانید یکی از کاربردهای معمول و پرطرفدار این تکنولوژی در لیزر موهای زائد بدن می باشد. که بدون داشتن تاثیر مخرب بر روی قسمت های مختلف پوست بدن، موهای زائد آن را به صورت دائمی از بین می برد.

استفاده از روش لیزر موهای زائد بدن دارای مزایایی همچون کاهش دائمی موهای زائد و عدم تحمل مشکلات در دیگر روش های از بین بردن موی بدن مانند استفاده از تیغ و یا وکس و … می باشد. اما این روش نیز مانند دیگر روش های زیبایی دارای یک سری عوارض جانبی می باشد که یکی از آن ها ایجاد جوش بر روی پوست بعد از لیزر مو می باشد. که در ادامه علل و راه کارهای جلوگیری از جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد را مورد بررسی قرار می دهیم.

علل و راهکارهای جلوگیری از جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد

ایجاد جوش بعد از لیزر موهای زائد

ایجاد جوش بعد از لیزر موهای زائد بدن به عنوان یکی از عوارض ناشی از لیزر:

یکی از عوارض شایع پس از لیزر موهای زائد بدن افزون بر التهاب و تورم، سوزش و خارش، پوسته پوسته شدن پوست، تیره تر یا روشن تر شدن پوست ناحیه لیزر شده و تغییر رنگ دانه های پوست، ایجاد جوش بر روی پوست بدن می باشد.

همان طور که می دانید یکی از وظایف مو بر روی پوست بدن، حفاظت پوست در برابر باکتری ها و تمیز و بازنگه داشتن منافذ و غدد چربی پوست می باشد. بنابراین طبیعی است که یکی از عوارض مربوط به از بین بردن دائمی موهای زائد بدن در اثر لیزر ایجاد جوش در محل لیزر به ویژه در ناحیه پشت، بازو و ناحیه تناسلی باشد.

پیشنهاد ما به شما:  مزوتراپی پوست، قیمت مزوتراپی پوست + مشاوره رایگان

دلایل ایجاد جوش بعد از لیزر موهای زائد بدن:

از جمله دلایل ایجاد جوش بر روی پوست بدن، پس از انجام لیزر موهای زائد بدن می توان به مورد زیر اشاره کرد:

نامناسب بودن دستگاه لیزر:

دستگاه های مختلفی برای انجام عمل لیزر موهای زائد وجود دارد که با توجه به نوع ان ها و میزان حساسیت پوست در بروز عوارض ناشی از لیزر موهای زائد، تاثیرات متفاوتی بر روی پوست دارند از جمله این دستگاه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

علل و راهکارهای جلوگیری از جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد

عدم رعایت نکات مراقبتی و بهداشتی پس از انجام لیزر موهای زائد:

معمولا متخصصی که لیزر را انجام می دهد پس از هر جلسه لیزر موهای زائد بدن و به طور کلی در جلسات مشاوره و در طول درمان توصیه های لازم را برای مراقبت پوست پس از انجام لیزر موهای زائد را در اختیار شما قرار می دهد. چرا که اگر پس از لیزر اصول مراقبتی ار پوست را به درستی رعایت نکنید پوست شما علاوه بر عوارض جانبی طولانی مدت، مستعد جوش خواهد بود. بنابراین پس از انجام لیزر موهای زائد بدن با دقت و حساسیت بسیار به توصیه های متخصص عمل کنید و نکات مربوط به آن مانند استفاده از ضد آفتاب مناسب، اجتناب از دوش آب داغ، عدم استفاده از سونا و … را رعایت کنید. این امور در کنار رعایت نکات بهداشتی علاوه برکاهش عوارض جانبی پس از لیزر احتمال ایجاد جوش پس از لیزر را نیز کاهش می دهد.

آلوده بودن محیط و بهداشتی نبودن هندپیس لیزر:

یکی از علل شایع ایجاد جوش پس از لیزر موهای زائد بدن مربوط به آلودگی محیط عمل لیزر و حتی هندپیس می باشد. بنابراین در هنگام مراجعه به کلینیک های انجام لیزر از پاکیزگی محیط لیزر و رعایت بهداشت در مورد هدپیس اطمینان لازم را حاصل کنید و یا ترجیحا از دستگاهی استفاده کنید که هندپیس آن قابل تعویض باشد. همچنین در هنگام لیزر توجه کنید که از کاورها و دست کش های یک بار مصرف استفاده شود.

ابتلا به بیماری های خاص:

جوش زدن پس از لیزر موهای زائد در افراد با بیماری های خاص مانند دیابت، عفونت، اختلال در سیستم ایمنی و … شایع تر می باشد. بنابراین پیشنهاد می کنیم پیش از انجام لیزر موهای زائد بدن در مورد ابتلا به بیماری و مصرف داروهای خاص با پزشک متخصص مشاوره کنید و در این زمینه راهنمایی ها و مشاورات لازم را دریافت کنید.

داشتن پوست چرب:

به طور کلی پوست چرب یکی از دلایل شایع ایجاد جوش می باشد. چرا که پوست چرب موجب می شود منافذ بسته شود و به دنبال آن جوش ایجاد شود. لیزر پوست در افراد موجب تحریک غدد چربی پوست و به دنبال آن ترشح چربی از پوست می شود و به این دلیل می توان گفت افراد با پوست چرب به طور طبیعی بیشتر در معرض ایجاد جوش بعد از لیزر موهای زائد هستند.

 

علل و راهکارهای جلوگیری از جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد

حساسیت پوست:

برخی افراد پوست حساسی دارند و با وجود کمترین مقدار تحریک به جوش مبتلا می شوند. معمولا افراد باپوست حساس پس از انجام عمل لیزر به جوش مبتلا می شوند.

پیشنهاد ما به شما:  هایفوتراپی غبغب چگونه است؟ هزینه و مزایای آن

عدم تنظیم درست دستگاه لیزر:

سازوکار لیزر پوست به این شکل است که پرتوی لیزر از سطح پوست عبور کرده و ملانین های ریشه مو را جذب کرده و حرارت ناشی از آن فولیکول مو را می سوزاند. در نتیجه با سوزاندن فولیکول مو، دیگر موهای زائد بدن رشد نمی کند. اگر فردی که لیزر را انجام می دهد فاقد مهارت کافی در تنظیم پالس های دستگاه لیزر باشد و همچنین نسبت به مدت زمان پالس لیزر به پوست و مو آگاهی دقیق نداشته باشد به احتمال زیاد، لیزر منجر به ایجاد جوش بر روی بدن و التهاب شدید می شود.

استفاده بیش از حد پماد زینک و یا دیگر داروهای ضد التهاب پس از لیزر موهای زائد بدن:

پس از لیزر معمولا برای درمان التهاب و قرمزی پوست از پماد زینک اکساید استفاده می کنند. در مورد استفاده از این پماد بایستی دقت شود که یک لایه نازک پماد زینک اکساید بر روی پوست قرار بگیرد. اگر از این پماد بیش از اندازه بر روی بدن استفاده شود، منجر به ایجاد جوش در محل پوست لیزر شده می گردد.

در این مورد بهتر است بدانید که پس از لیزر موهای زائد بدن قسمت فولیکول مو بازتر شده و می تواند به راحتی آلودگی، چربی ها و دیگر مواد را به خود جذب کند و از این طریق جوش های بسیاری را در آن ناحیه ایجاد کند. بنابراین استفاده بیش از حد از زینک اکساید و یا دیگر پمادهای ضد التهاب افزون بر فواید ان می تواند منجر به عارضه جوش شوند.

علل و راهکارهای جلوگیری از جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد

راه کارهای جلوگیری از جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد:

برای جلوگیری از جوش زدن پوست پس از لیزر موهای زائد بدن توصیه های زیر را مد نظر داشته باشید:

جلوگیری از تحریکات پوست به وسیله مواد شیمیایی:

استفاده از برخی موادشیمیایی در موضع تحت عمل لیزر موهای زائد میزان جوش های ناشی از لیزر را دو چندان می کند. برای مثال استفاده از مواد کلر دار، استفاده از برخی مواد شوینده و یا حتی به کارگیری مواد آرایشی نا مناسب نه تنها باعث تحریک و حساسیت بیشتر پوست می شود. بلکه امکان ایجاد جوش را نیز بیشتر می کند.

بنابراین بهتر است پس از لیزر موهای زائد بدن تا جایی که امکان دارد از این مواد استفاده نکنید و مواردی مانند موارد نام برده در زیر را رعایت کنید:

  1. پس از لیزرموهای زائد به دلیل وجود کلر در آب استخر برای جلوگیری از ایجاد حساسیت و تحریک پوستی، به استخر مراجعه نکنید.
  2. دست کم به مدت یک روز از مواد و لوازم آرایشی استفاده نکنید.
  3. دست کم به مدت ۲۴ ساعت از شوینده های صابونی استفاده نکنید.

دوری از قرار گرفتن در معرض دمای بالا:

استفاده از حمام آب گرم، رفتن به سونا و یا قرار گرفتن در معرض بخار آب پس از لیزر می تواند بسیار مضر باشد. پس بهتر است تا مدت زمانی بعد از لیزر موهای زائد بدن از قرار دادن پوست در معرض دمای بالا خودداری کنید.

اجتناب از برنزه کردن پوست و قرار دادن پوست در معرض عوامل برنزه کننده:

قرار گرفتن پوست در معرض آفتاب و یا پرتوهای دستگاه سولاردم جهت برنزه کردن پوست در طول لیزر موهای زائد بدن و پس از آن نه تنها باعث ایجاد تاول و التهاب شدید پوست می شود، بلکه پوست را نیز مستعد ایجاد جوش می کند. بنابراین بهتر است پس از لیزر موهای زائد بدن برای جلوگیری از تشدید عوارض آن و یا حتی جلوگیری از ایجاد عارضه های دیگر، پوست را در معرض عوامل برنزه کننده قرار ندهید.

پیشنهاد ما به شما:  آیا پلاسماجت جایگزین مناسبی برای عمل بینی می باشد؟

علل و راهکارهای جلوگیری از جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد

 

قرار نگرفتن در معرض نور خورشید:

به افرادی که لیزر موهای زائد را انجام می دهند، توصیه می شود که پوست خود را در معرض نور خورشید قرار ندهند.  یا اگر مجبور به قرارگیری در معرض نور خورشید شدند از ضد آفتاب با درجه SPF مناسب استفاده کنند. بنابراین در این مورد توصیه می کنیم که پس از لیزر موهای زائد بدن به مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار نگیرید.  همچنین از ضد آفتاب با SPF بیش تر از ۳۰ استفاده کنید.

ماندگاری جوش های ایجاد شده در اثر لیزموهای زائد بدن:

چنانچه که می دانید جوش های ناشی از لیزر موهای زائد بدن مانند دیگر عوارض ناشی از لیزر دائمی نبوده و پس از مدتی از بین می روند. معمولا جوش های ناشی شده از عمل لیزر بر روی پوست به مدت ۳ تا ۱۰ روز دوام خواهند داشت. که این مدت زمان به عوامل مختلفی مانند نوع پوست و میزا حساسیت آن، نحوه مراقبت از پوست پس از لیزر و نوع دستگاه و رعایت بهداشت بستگی دارد. در این مورد پیشنهاد می کنیم اگر روند ایجاد و ماندگاری جوش ها پس از لیزر موهای زائد افزایش یا ثابت بود حتما به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

چنانچه که گفته شد، به طور طبیعی جوش های ناشی از لیزر پس از مدتی  به صورت خود به خود از بین می روند. ولی اگر در کنار جوش دچار التهاب یا خارش شدید دقت داشته باشید که توجه و به کارگیری موارد زیر در کاهش و تسکین این عوارض می تواند مفید باشد:

  • استفاده از کیسه یخ بر روی پوست لیزر شده نه تنها التهاب و خارش ان را کاهش می دهد. بلکه تاثیر کاهشی بر روی جوش های ناشی از لیزر دارد.
  • استفاده از بخور گیاهانی مانند بابونه و رزماری با خاصیت ضد عفونی کنندگی تاثیر به سزایی بر منافذ بسته پوست و کاهش و درمان جوش ها از جمله جوش های ناشی از لیزر موهای زائد بدن دارد. استفاده از این مورد را به افراد با پوست چرب پیشنهاد می کنیم چرا که با این کار چربی اضافه پوست پاک شده و جوش ها از بین می روند.
  • استفاده از ژل طبیعی آلوئه ورای خنک نیز یک راه کار مناسب جهت کاهش التهابات پوستی و حتی درمان جوش پس از لیزر موهای زائد بدن می باشد.

با توجه به آنچه که در مورد عوارض و علل ایجاد جوش بعد از لیزر موهای زائد بدن گفته شد، می توان دریافت که عوارض ناشی از لیزر کاملا طبیعی بوده و پس از چند روز از بین می رود. با استفاده از راه کار های نام برده و رعایت موارد بهداشتی و مراقبتی پیش و پس از لیزر موهای زائد بدن می توان عوارض آن را به کمترین حد ممکن رساند و یا دوران و شدت عوارض آن را کاهش داد. همچنین در مورد استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای زائد بدن  بهتر است پیش از انجام عمل لیزر در مورد تمام جوانب مختلف آن با پزشک متخصص صحبت کنید و مشاوره های لازم را برای نتیجه مطلوب و ایده ال دریافت کنید.

taraneh-clinic-consulting

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست + 14 =